Förfrågan från skatteverket i sin helhet

av Christian Bergh (21 november, 2012), 1 kommentar

Skatteverket har inhämtat information om att du har spelat poker på en eller flera internetsajter baserade utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) under perioden 2008-2011.

Enligt Skatteverkets ställningstagande, dnr 338428-12/111 (se bifogad bilaga), är vinst vid spel av poker skattepliktig inkomst av kapital, om spelet är anordnat utanför EES. Den beskattningsbara vinsten ska bestämmas till nettoinkomsten för allt pokerspel under året som tillhandahålls av en och samma spelanordnare. Detta gäller oavsett om spel sker över Internet eller vid livespel.

Med nettovinst avses skillnaden mellan saldot på ett pokerkonto under ett kallenderår (1 jan. – 31 dec.) med justering för eventuella insättningar/uttag och andra överföringar.

På skatteverkets hemsida (www.skatteverket.se) finns mer information om vilka skatteregler som gäller för vinst vid pokerspel.

Skatteverket önskar svar på följande:

1) Var vänlig uppge vilka internetsajter du har haft spelkonto hos och spelat poker på under perioden 2008-2011. Frågan avser poker på spelsajter anordnade utanför EES-området, exempelvis Pokerstars, Full Tilt Poker, Absolut Poker, Bodog, m.fl.

2) Var vänlig uppge de alias/nicknames som du använt vid pokerspel under perioden 2008-2011. Ange vilket alias/nickname som du använt på respektive internetsajt.

3) Var vänlig uppge vilka eventuella live-turneringar som du deltagit i utanför EES-området under perioden 2008-2011. Uppge din placering och eventuell prissumma samt på vilket bankkonto prissumman har satts in.

4) Var vänlig inkom med kontoutdrag eller liknande handling från varje internetsajt där du haft spelkonto under perioden 2008-2011. Av kontoutdragen ska samtliga transaktioner framgå, t.ex. insättning, uttag och vinst.

5) Var vänlig inkom med uppgifter om vilka bankkonton (bank och kontonummer) och/eller kreditkort (kortutställare och kortnummer) som har varit anslutna till dina spelkonton (enligt fråga 4). Inkom även med kontoutdrag för dessa konton för perioden 2008-2011.

6) Var vänlig uppge de eventuella elektroniska plånböcker (t.ex. PayPal, Moneybookers och/eller Neteller) som har varit anslutna till dina spelkonton. Inkom även med kontoutdrag från dessa för perioden 2008-2011.

7) Vänligen uppge om du har haft sponsorintäkter från spelanordnare. I så fall ombedes du inkomma med uppgifter om från vem, vilket belopp samt kopia av avtal för respektive år. Frågan avser även sponsorintäkter från spelanordnare inom EES-området.

Kontoutdragen från spelkonton, bankkonton och elektroniska plånböcker bör vara utskrifter eller skärmdumpar från originalfil, dvs. inte pdf-filer, excel-filer eller liknande.

Vi behöver ditt svar senast den 10 december 2012. Skriv ditt personnummer och din handläggares namn i svaret. Har du möjlighet kan du svara via e-post. Undrar du över något eller behöver längre svarstid är du välkommen att höra av dig.

Diskutera

Aussie Millions: Brian Rast finalbordar main event – sju spelare kvar

Aussie Millions: Brian Rast finalbordar main event – sju spelare kvar

av Christian Bergh (4 timmar sen), 0 kommentarer

Det har nu spelats ner till ett finalbord i Aussie Millions main event och endast sju av de 648 spelarna återstår i eventet. Det stora namnet på finalbordet är Brian Rast, som dock är sist i chipcounten med drygt 1,2 miljoner marker. Chipleader är James Rann, som har en stack på nära 4,1 miljoner marker…

GPI: Muehloecker toppar Player of the year-listan

GPI: Muehloecker toppar Player of the year-listan

av Christian Bergh (7 timmar sen), 0 kommentarer

Global Poker Index har återigen uppdaterat sin GPI Player of the year-lista och vi har en ny ledare i toppen. Thomas Muehloecker är ny etta efter att ha slutat femma i Aussie Millions 25,000 dollars challenge samt tolva i 1,150 dollar NLH. Han hade sedan tidigare i år även två cashar från PCA värda drygt…

V75-snack med Rikard och Chrille inför Axevalla 31 januari med Pinracer

av Rikard Åberg (Igår), 0 kommentarer

Veckans V75-snack med Rikard och Chrille inför jackpot på Axevalla 31 januari. Den här gången har Chrille använt Pinracer.se för att göra två system. Ett litet system ifall det är skotvång på lördag och ett större system om det är barfota. För att hitta reduceringarna får ni titta på filmen. Missa inte intervjun i senaste…

Aussie Millions: Ivey vidare till dag 4 – svenskarna utslagna

Aussie Millions: Ivey vidare till dag 4 – svenskarna utslagna

av Christian Bergh (Igår), 0 kommentarer

Dag tre av Aussie Millions main event är avklarad och endast 30 spelare återstår nu i jakten på segern. En som skördat framgångar i Melbourne tidigare är Phil Ivey och han finns med bland överlevarna till dag fyra. Han är dock en av de minsta stackarna och sitter med 439,000 marker. I toppen hittar vi…

Nomineringarna för GPI American Poker Awards släppta

Nomineringarna för GPI American Poker Awards släppta

av Christian Bergh (Igår), 0 kommentarer

Global Poker Index har släppt de nominerade för GPI American Poker Awards 2015. En vinnare ska utses i tio ärofyllda kategorier och en av de tyngsta kategorierna är Tournament perfomance of the year, där vi finner Moshin Charania, Daniel Colman, Darren Elias samt Mark Newhouse bland de nominerade. Allmänheten är med och avgör det kanske…

Mattsson, Backlund och Falk till dag tre av Aussie Millions Main Event

Mattsson, Backlund och Falk till dag tre av Aussie Millions Main Event

av Christian Bergh (28 januari, 2015), 0 kommentarer

Dag två av Aussie Millions main event är färdigspelad och 128 av de 648 spelarna som kom till start i eventet återstår i turneringen. I chipcounten hittar vi tre svenskar: Simon Mattsson med 75 000, Joakim Backlund har 66 000 och Carl Falk med 60 000 marker. Alla tre alltså en bit under medelstacken på…

WSOP ändrar prisstrukturen i Main Event – tar bort $10 miljoner-garantin

WSOP ändrar prisstrukturen i Main Event – tar bort $10 miljoner-garantin

av Christian Bergh (28 januari, 2015), 0 kommentarer

WSOP fick ta emot kritik för att man återigen garanterade tio miljoner dollar till vinnaren av main event, och många starka röster har hävdat att det vore bättre att betala fler spelare i eventet istället. Många har också sagt att alla som hamnar på finalbordet borde vara garanterade minst en miljon dollar. Detta fick WSOP…

Interviews with Antonius and Jacobson in new edition of Poker Magazine

Interviews with Antonius and Jacobson in new edition of Poker Magazine

av Rikard Åberg (27 januari, 2015), 0 kommentarer

The new Poker Magazine digital edition was released online on Tuesday, January 27th. Most of the content is in Swedish, but there are also a few interviews done in English that you can see and listen to in the magazine. Patrik Antonius is usually not seen too often in media, but now he is back…

Cates kastar marker på Rossiter efter att ha bustat $100,000 Challenge

Cates kastar marker på Rossiter efter att ha bustat $100,000 Challenge

av Christian Bergh (27 januari, 2015), 1 kommentar

Dan Cates tappade kontrollen totalt när han för andra gången bustade ur Aussie Millions $100,000 Challenge med pocket kungar mot pocket ess. Första gången fick han in det mot Steve O´Dwyers fyrtal i ess och fick köpa in sig på nytt i eventet. Andra gången fick han in det före flopp mot Jeff Rossiter och…

Premiär för nya digitala Poker Magazine

Premiär för nya digitala Poker Magazine

av Rikard Åberg (27 januari, 2015), 0 kommentarer

Här kan du läsa tidningen>> Välkomna till den första upplagan av Poker Magazines digitala tidning! Det är med glädje vi här lägger ut nummer 1, 2015. I detta nummer kan ni läsa: Intervju med Ronaldo som gick långt i PCA på Bahamas Being Patrik Antonius 2.015 Ett år med världsmästaren Martin Jacobson Chrille Eriksson pratar trav och 57-miljonersvinsten 2012 Norinders Hörna…

Aussie Millions: Dan Cates med i toppen efter dag 1b

Aussie Millions: Dan Cates med i toppen efter dag 1b

av Christian Bergh (26 januari, 2015), 0 kommentarer

Aussie Millions main event är i full gång och två av de tre startdagarna är nu avklarade. Under dag 1b så kom 173 spelare till start, en liten minskning från dag 1a då det startade 183 spelare. Vid dagens slut så var 91 av de 173 spelarna kvar i spel och med i toppen hittar…

Aussie Millions: Schemion leder finalbordet av $100,000 Challenge

Aussie Millions: Schemion leder finalbordet av $100,000 Challenge

av Christian Bergh (26 januari, 2015), 0 kommentarer

Totalt 70 inköp gjordes i Aussie Millions $100,000 Challenge och efter två dagars spel så återstår endast ett finalbord på åtta spelare. Ole Schemion leder fältet inför den sista dagens spel och sitter på hela 1,888,000 marker. Bakom honom är det ett hopp ner till Jason Mo på andraplatsen med drygt 1,1 miljoner marker och…

Aussie Millions: Jason Mo leder $100,000 Challenge före Seidel

Aussie Millions: Jason Mo leder $100,000 Challenge före Seidel

av Christian Bergh (26 januari, 2015), 0 kommentarer

Den första dagen av Aussie Millions $100,000 Challenge lockade 63 inköp, men med registreringen fortsatt öppen till starten av dag två så kan denna siffra komma att höjas ytterligare. Just nu återstår dock 28 deltagare i turneringen och chipleader är Jason Mo på 637,000 marker, en bit före Erik Seidel på andraplatsen med 493,500. Andra…

Andy Beal tillbaka i Vegas och tappar $5 miljoner till Todd Brunson

Andy Beal tillbaka i Vegas och tappar $5 miljoner till Todd Brunson

av Christian Bergh (25 januari, 2015), 0 kommentarer

Ni minns väl miljardären Andy Beal? Han som för sisådär tio år sedan så berömt bland annat förlorade över 16 miljoner dollar i en tredagarssession med Phil Ivey. Enligt pokerproffset Kyle Loman så är Beal nu tillbaka i staden och förlorade under gårdagen fem miljoner dollar till Todd Brunson. Loman livetweetade från utsidan av high…

Alex Trevallion vinner Aussie Millions High Roller

Alex Trevallion vinner Aussie Millions High Roller

av Christian Bergh (25 januari, 2015), 0 kommentarer

Alex Trevallion tog hem det första stora eventet av årets Aussie Millions i Melbourne i Australien. Han besegrade ett 104-man stort fält och kunde, efter en deal med Tobian Reinkemeier heads up, ta hem ett förstapris på 645,150 dollar. Reinkemeier fick ta emot fina 614,850 dollar som plåster på såren. Trea blev Patryush Buddiga, som…

Black, Boatman, Lee och Sörensen vidare till dag 3 av UKIPT i London

Black, Boatman, Lee och Sörensen vidare till dag 3 av UKIPT i London

av Rikard Åberg (25 januari, 2015), 0 kommentarer

På lördagen spelades Dag 2 av UKIPT på Hippodrome i centrala London. 216 spelare kom till start efter de tre startdagarna och 26 av dem klarade sig genom hela dagen. Två av dem är svenskar och de är Hak-Mann Lee som fick med sig 622k och Joakim Sörensen med 523k. Längst upp i chipcounten hittar…

Ladda fler artiklar