Förfrågan från skatteverket i sin helhet

av Anton Fahlgren (21 november, 2012), 1 kommentar

Skatteverket har inhämtat information om att du har spelat poker på en eller flera internetsajter baserade utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) under perioden 2008-2011.

Enligt Skatteverkets ställningstagande, dnr 338428-12/111 (se bifogad bilaga), är vinst vid spel av poker skattepliktig inkomst av kapital, om spelet är anordnat utanför EES. Den beskattningsbara vinsten ska bestämmas till nettoinkomsten för allt pokerspel under året som tillhandahålls av en och samma spelanordnare. Detta gäller oavsett om spel sker över Internet eller vid livespel.

Med nettovinst avses skillnaden mellan saldot på ett pokerkonto under ett kallenderår (1 jan. – 31 dec.) med justering för eventuella insättningar/uttag och andra överföringar.

På skatteverkets hemsida (www.skatteverket.se) finns mer information om vilka skatteregler som gäller för vinst vid pokerspel.

Skatteverket önskar svar på följande:

1) Var vänlig uppge vilka internetsajter du har haft spelkonto hos och spelat poker på under perioden 2008-2011. Frågan avser poker på spelsajter anordnade utanför EES-området, exempelvis Pokerstars, Full Tilt Poker, Absolut Poker, Bodog, m.fl.

2) Var vänlig uppge de alias/nicknames som du använt vid pokerspel under perioden 2008-2011. Ange vilket alias/nickname som du använt på respektive internetsajt.

3) Var vänlig uppge vilka eventuella live-turneringar som du deltagit i utanför EES-området under perioden 2008-2011. Uppge din placering och eventuell prissumma samt på vilket bankkonto prissumman har satts in.

4) Var vänlig inkom med kontoutdrag eller liknande handling från varje internetsajt där du haft spelkonto under perioden 2008-2011. Av kontoutdragen ska samtliga transaktioner framgå, t.ex. insättning, uttag och vinst.

5) Var vänlig inkom med uppgifter om vilka bankkonton (bank och kontonummer) och/eller kreditkort (kortutställare och kortnummer) som har varit anslutna till dina spelkonton (enligt fråga 4). Inkom även med kontoutdrag för dessa konton för perioden 2008-2011.

6) Var vänlig uppge de eventuella elektroniska plånböcker (t.ex. PayPal, Moneybookers och/eller Neteller) som har varit anslutna till dina spelkonton. Inkom även med kontoutdrag från dessa för perioden 2008-2011.

7) Vänligen uppge om du har haft sponsorintäkter från spelanordnare. I så fall ombedes du inkomma med uppgifter om från vem, vilket belopp samt kopia av avtal för respektive år. Frågan avser även sponsorintäkter från spelanordnare inom EES-området.

Kontoutdragen från spelkonton, bankkonton och elektroniska plånböcker bör vara utskrifter eller skärmdumpar från originalfil, dvs. inte pdf-filer, excel-filer eller liknande.

Vi behöver ditt svar senast den 10 december 2012. Skriv ditt personnummer och din handläggares namn i svaret. Har du möjlighet kan du svara via e-post. Undrar du över något eller behöver längre svarstid är du välkommen att höra av dig.

Diskutera

Carlsson och Jacobson vidare till dag två av San Remo High Roller

Carlsson och Jacobson vidare till dag två av San Remo High Roller

av Christian Bergh (2 timmar sen), 0 kommentarer

Totalt 103 inköp gjordes när EPT San Remos 10,300 euros high roller igår gick av stapeln och efter den första dagens spel så återstår 47 av dessa. Två svenskar finns kvar i fältet och bäst är Carl Carlsson på plats sex med 214 600 marker. Vidare är även Martin Jacobson, som sitter på 43 900….

Mattes Jackpot-stryktips Påskafton 19 april

Mattes Jackpot-stryktips Påskafton 19 april

av Matte Forslund (14 timmar sen), 0 kommentarer

1. Hull-Arsenal                             2  De här lagen ska mötas i FA-cupfinalen om några veckor och jag tror att Hull satsar mycket mera på den matchen än den här eftersom de är på ganska säker mark i ligan. Arsenal däremot har full motivation eftersom de jagar den sista Champions League platsen, Arsenal har dock fortsatt många skador…

Berglund sjua inför dag 5 i San Remo

Berglund sjua inför dag 5 i San Remo

av Rikard Åberg (15 timmar sen), 0 kommentarer

Efter fyra dagars spel har vi kommit ner till 16 spelare av Pokerstars EPT i San Remo. Lukas Berglund, som varit med i täten sedan turneringen startade, är kvar med mycket fin stack på sjunde plats. På påskafton spelas fältet bara ner till finalbordet som sedan spelas på söndagen. Jordan Westmorland från USA leder före…

Chrilles V75-tips till påskdagen 20/4 på Romme

av Rikard Åberg (15 timmar sen), 0 kommentarer

Chrille Eriksson ger oss som vanligt sina bästa V75-tips inför V75 på Romme på Påskdagen 18/4. Så här ser hans rad ut: 1: 3 2: 2, 8, 4, 6 (5, 10, 11 3: 7, 2, 8, 5, 4, 6 4: 7, 3, 10, 12 5: 2 6: 2, 12, 4, 8 7: 10, 6, 1,…

High stakes: Dubbel svenskt i topp efter lugn dag online

High stakes: Dubbel svenskt i topp efter lugn dag online

av Christian Bergh (Igår), 0 kommentarer

Efter en lugn dag vid de högsta borden online fick vi igår se två svenskar toppa vinnarlistan för dagen. Viktor Blom är den som spelade in mest pengar med ett plus på 80 000 dollar och drygt en tusenlapp bakom honom sitter ”wilhasha” på andraplatsen. ”mikki696″ på PokerStars var den som förlorade allra mest och…

Berglund fortsatt med i topp med 39 spelare kvar – Tureniec också kvar

Berglund fortsatt med i topp med 39 spelare kvar – Tureniec också kvar

av Christian Bergh (Igår), 0 kommentarer

39 spelare återstår nu i main event av EPT San Remo och vi har två svenskar kvar i turneringen. Lukas Berglund satt som stor chipleader när gårdagens spel drog igång och är med i toppen även inför denna dag. Med 851 000 marker ligger han fyra inför dagen. Michael Tureniec är den andra svensken som…

Helgessons NHL: Stanley Cup Playoff, San José Sharks Vs Los Angeles Kings

Helgessons NHL: Stanley Cup Playoff, San José Sharks Vs Los Angeles Kings

av Richard Helgesson (17 april, 2014), 0 kommentarer

Äntligen är det dags för NHL slutspelet och jag har ett tips att bjuda på inför nattens omgång. Spelet hittar jag i matchen mellan San Jose Sharks och Los Angeles Kings. Sharks är ett starkt hemmalag och avslutade säsongen med statistiken 29-7-5 hemma i Shark Tank och LA Kings 23-14-4 på bortais. Kings bortaresultat är…

PokerStars släpper schemat för SCOOP

PokerStars släpper schemat för SCOOP

av Christian Bergh (17 april, 2014), 0 kommentarer

PokerStars släppte igår schemat för årets Spring Championship Of Online Poker. Serien kommer att dra igång 4 maj och därefter ska tre event om dagen spelas under två veckors tid. Totalt ligger det 40 miljoner dollar garanterat i potten under serien. Main event kommer att spelas 18 maj och inköpen ligger som vanligt på 109 dollar…

Eric Afriat vinner WPT Seminole och över en miljon dollar

Eric Afriat vinner WPT Seminole och över en miljon dollar

av Christian Bergh (17 april, 2014), 0 kommentarer

Eric Afriat besegrade Mukul Pahuja, som satt som chipleader inför gårdagens finalbord, och tog därmed hem segern i WPT Seminole Hard Rock Poker Open. Eftersom det var det största WPT-fältet någonsin så fick han ta emot ett förstapris på hela 1 081 184 dollar! Place Player Prize 1 Eric Afriat $1,081,184 2 Mukul Pahuja $691,965…

Lukas Berglund leder stort i San Remo inför dag 3

Lukas Berglund leder stort i San Remo inför dag 3

av Poker Magazine (17 april, 2014), 0 kommentarer

Efter två dagars spel är det Lukas Berglund som leder stort inför dag 3 av Pokerstars EPT San Remo i Italien. Lukas har strax över 700k i sin stack med 115 spelare kvar där 79 spelare kommer i pengarna. 36 spelare ska ut och det är ett ypperligt läge för Lukas att ytterligare utöka sitt…

Erlands V86 Xpress-tips 16 april

Erlands V86 Xpress-tips 16 april

av Lars Erlandsson (16 april, 2014), 0 kommentarer

V86 Xpress Solvalla/Jägersro 16 april. Skrivet av Lars Erlandsson. Onsdag Xpress stannar till på Jägersro, som ska dela på loppen tillsammans med Solvalla ikväll. Mina funderingar till söndagens V75 på Romme på Påskdagen kan ni läsa i tidningen Klubb 33, som kommer i brevlådan imorgon torsdag, till alla prenumeranter. V86-1 Jägersro inleder omgången med ett…

Lukas Berglund tar ledningen i San Remo med AA mot KK och QQ

Lukas Berglund tar ledningen i San Remo med AA mot KK och QQ

av Poker Magazine (16 april, 2014), 0 kommentarer

Lukas Berglund är en av världens främsta turneringsspelare online, men han kan också spela livepoker. Just nu, några timmar in på dag 2, leder han Pokerstars EPT San Remo efter att ha vunnit en vansinnigt stor pott alldeles nyss. Juri Mereu höjde upp till 2 500 och Sofia Lövgrens pojkvän, italienaren Luca Moschitta synade. Lukas…

Dags för finalbord i WPT Seminole – över en miljon dollar till vinnaren

Dags för finalbord i WPT Seminole – över en miljon dollar till vinnaren

av Christian Bergh (16 april, 2014), 0 kommentarer

Sex spelare återstår av det rekordstora fält på 1 795 spelare som kom till start i WPT Seminole Hard Rock Poker Showdown i Hollywood, vilket innebär att det är dags för ett finalbord. Mukul Pahuja har ett fint utgångsläge inför dagen då han sitter med strax under 19 miljoner marker före James Mackey med 11,7…

Elva svenskar till dag två av EPT San Remo

Elva svenskar till dag två av EPT San Remo

av Christian Bergh (16 april, 2014), 0 kommentarer

Dag 1b är färdigspelat i EPT San Remo och totalt under de två startdagarna fick vi se 557 spelare komma till start i turneringen. 330 tog sig vidare till dag två och av dessa är elva svenskar. Registreringen är dock öppet fram till starten av dag två så antalet spelare kan öka under dagen. Bäste…

Tre svenskar vidare från EPT San Remo dag 1a

Tre svenskar vidare från EPT San Remo dag 1a

av Christian Bergh (15 april, 2014), 0 kommentarer

175 spelare kom till start när dag 1a av European Poker Tour San Remo igår gick av stapeln och tre av dessa var svenskar. Alla tre tog sig vidare till dag två och bäst av dessa var Mats Sjöblom med 67 975 marker. Vidare var också Niclas Svensson med 38 000 marker och Carl Henriksson…

Alexander Nordén femma i IPT San Remo

Alexander Nordén femma i IPT San Remo

av Christian Bergh (15 april, 2014), 0 kommentarer

SM-vinnaren från Svenska Pokerförbundets SM 2012 Alexander Nordén slutade femma i IPT San Remo och belönades med 32 900 euro. Vinnare blev hemmaspelaren Alessandro De Fenza som besegrade landsmannen Marcello Miniucchi heads up. Han får ta emot 105 600 euro för sin seger. 1st Alessandro De Fenza Italy €105,600* 2nd Marcello Miniucchi Italy €95,600* 3rd…

SM-vinnaren Alexander Nordén på finalbord i IPT San Remo

SM-vinnaren Alexander Nordén på finalbord i IPT San Remo

av Christian Bergh (14 april, 2014), 0 kommentarer

Idag spelas finalbord i IPT San Remo då 1 124 deltagare blivit nio och vi har en svensk kvar i fältet. Det är vinnaren av Svenska Pokerförbundets SM på Malta 2012, Alexander Nordén, som ligger näst sist på ett jämnt finalbord. Seat 1: Marcello Miniucchi, Italien, 4,540,000 Seat 2: Alessandro Borsa, Italien, 820,000 Seat 3:…

Mike McDonald och Sami Kelopuro på finalbord när FTOPS Main Event avgjordes

Mike McDonald och Sami Kelopuro på finalbord när FTOPS Main Event avgjordes

av Christian Bergh (14 april, 2014), 0 kommentarer

Igår avgjordes FTOPS Main Event på Full Tilt Poker och 2 557 spelare köpte in sig i den 635 dollar dyra turneringen. På finalbordet fick vi se två riktigt kända namn när Mike McDonald och Sami ”LarsLuzak” Kelopuro var med och kämpade om segern. Den senare fick dock nöja sig med en femteplats, medan McDonald…

PokerStars firar turnering nummer 900 miljoner med Carnival of Tournaments

PokerStars firar turnering nummer 900 miljoner med Carnival of Tournaments

av Christian Bergh (13 april, 2014), 0 kommentarer

Den 27 april kommer turnering nummer 900 miljoner att spelas på PokerStars och det firas med Carnival of tournaments. Den 14 april drar firandet igång med Golden sit and goes, där totalt 500 000 dollar kommer att adderas i slumpmässigt utvalda sit and go-turneringar. Nästa steg av firandet sker mellan 21-27 april då garantierna i…

Dags för FTOPS Main Event

Dags för FTOPS Main Event

av Christian Bergh (13 april, 2014), 0 kommentarer

Idag går Full Tilt Online Poker Series in på sin sista startdag då main event ska gå av stapeln. Turneringen har ett inköp på 635 dollar och det ligger 1,5 miljoner dollar garanterat i potten. Turneringen startar klockan 19.30. Ett annat stort event att spelas under dagen är 2 100 dollars NLH med 500 000…

Ladda fler artiklar