Förfrågan från skatteverket i sin helhet

av Anton Fahlgren (21 november, 2012), 1 kommentar

Skatteverket har inhämtat information om att du har spelat poker på en eller flera internetsajter baserade utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) under perioden 2008-2011.

Enligt Skatteverkets ställningstagande, dnr 338428-12/111 (se bifogad bilaga), är vinst vid spel av poker skattepliktig inkomst av kapital, om spelet är anordnat utanför EES. Den beskattningsbara vinsten ska bestämmas till nettoinkomsten för allt pokerspel under året som tillhandahålls av en och samma spelanordnare. Detta gäller oavsett om spel sker över Internet eller vid livespel.

Med nettovinst avses skillnaden mellan saldot på ett pokerkonto under ett kallenderår (1 jan. – 31 dec.) med justering för eventuella insättningar/uttag och andra överföringar.

På skatteverkets hemsida (www.skatteverket.se) finns mer information om vilka skatteregler som gäller för vinst vid pokerspel.

Skatteverket önskar svar på följande:

1) Var vänlig uppge vilka internetsajter du har haft spelkonto hos och spelat poker på under perioden 2008-2011. Frågan avser poker på spelsajter anordnade utanför EES-området, exempelvis Pokerstars, Full Tilt Poker, Absolut Poker, Bodog, m.fl.

2) Var vänlig uppge de alias/nicknames som du använt vid pokerspel under perioden 2008-2011. Ange vilket alias/nickname som du använt på respektive internetsajt.

3) Var vänlig uppge vilka eventuella live-turneringar som du deltagit i utanför EES-området under perioden 2008-2011. Uppge din placering och eventuell prissumma samt på vilket bankkonto prissumman har satts in.

4) Var vänlig inkom med kontoutdrag eller liknande handling från varje internetsajt där du haft spelkonto under perioden 2008-2011. Av kontoutdragen ska samtliga transaktioner framgå, t.ex. insättning, uttag och vinst.

5) Var vänlig inkom med uppgifter om vilka bankkonton (bank och kontonummer) och/eller kreditkort (kortutställare och kortnummer) som har varit anslutna till dina spelkonton (enligt fråga 4). Inkom även med kontoutdrag för dessa konton för perioden 2008-2011.

6) Var vänlig uppge de eventuella elektroniska plånböcker (t.ex. PayPal, Moneybookers och/eller Neteller) som har varit anslutna till dina spelkonton. Inkom även med kontoutdrag från dessa för perioden 2008-2011.

7) Vänligen uppge om du har haft sponsorintäkter från spelanordnare. I så fall ombedes du inkomma med uppgifter om från vem, vilket belopp samt kopia av avtal för respektive år. Frågan avser även sponsorintäkter från spelanordnare inom EES-området.

Kontoutdragen från spelkonton, bankkonton och elektroniska plånböcker bör vara utskrifter eller skärmdumpar från originalfil, dvs. inte pdf-filer, excel-filer eller liknande.

Vi behöver ditt svar senast den 10 december 2012. Skriv ditt personnummer och din handläggares namn i svaret. Har du möjlighet kan du svara via e-post. Undrar du över något eller behöver längre svarstid är du välkommen att höra av dig.

Diskutera

V86 Xpress Solvalla/Bergsåker 23 april med Erland

V86 Xpress Solvalla/Bergsåker 23 april med Erland

av Lars Erlandsson (15 timmar sen), 0 kommentarer

V86 Xpress Solvalla/Bergsåker 23 april. Skrivet av Lars Erlandsson. Onsdag Xpress stannar till på Bergsåker, som ska dela på loppen tillsammans med Solvalla ikväll. Tänk på att det är snabba vårbanor som serveras och att vinnarna oftast sitter i den främre träffen. Mina funderingar, till lördagens V75 på Åby, kan ni ta del av i…

Negreanu försvarar Ivey i tumulten med Borgata

Negreanu försvarar Ivey i tumulten med Borgata

av Christian Bergh (18 timmar sen), 0 kommentarer

Vi rapporterade tidigare om Borgata som stämmer Phil Ivey för att han ska ha fuskat när han vann 9,6 miljoner dollar och kräver att få tillbaka dessa pengar. Nu kommer hans vän Daniel Negreanu in i diskussionen och säger vad han tycker på twitter. Been reading up on poker news lately and the people running…

Jason Koon leder stort fält inför dag 2 av WPT Finalen

Jason Koon leder stort fält inför dag 2 av WPT Finalen

av Christian Bergh (19 timmar sen), 0 kommentarer

De två startdagarna av WPT finalen, som i år spelas på Borgata i Atlantic City, är nu avklarade och vi fick se totalt 328 spelare köpa in sig i turneringen, en ökning med nästan 200 spelare från förra årets 146. En stor del utav detta beror på sänkningen utav inköp från 25 000 dollar till…

Paul Volpe leder WPT World Championship efter dag 1a

Paul Volpe leder WPT World Championship efter dag 1a

av Christian Bergh (22 april, 2014), 0 kommentarer

Igår drog World Poker Tour World Championship, som är finalen på årets säsong, igång på Borgata i Atlantic City. 105 spelare köpte in sig dag 1a och 62 av dessa tog sig vidare till den andra dagens spel. Chipleader efter den första startdagen är Paul Volpe, som samlat på sig 215 300 marker. Med i…

High stakes: Antonius största vinnaren – Blom förlorar mest

High stakes: Antonius största vinnaren – Blom förlorar mest

av Christian Bergh (21 april, 2014), 0 kommentarer

Patrik ”FinddaGrind” Antonius toppar gårdagens vinnarlista efter att ha spelat in 466 000 dollar vid Omaha Hi/Lo. Vid bordet satt bland andra Viktor Blom och Phil Ivey, som båda toppar gårdagens förlorarlista. Blom tappade 272 000 dollar till Antonius och fortsatte sedan neråt innan han avslutade dagen med ett minus på totalt 400 000 dollar….

Ole Schemion vinner San Remo High Roller

Ole Schemion vinner San Remo High Roller

av Christian Bergh (21 april, 2014), 0 kommentarer

Ole Schemion kunde igår sätta ännu en stor turneringsseger på meritlistan efter att ha tagit hem segern i EPT San Remos 10 300 euros high roller. Tysken besegrade Max Greenwood heads up och kunde därmed inkassera 265 000 euro. Schemion har tidigare tagit hem segern i bland annat 10 300 euros 6-max under EPT Grand…

Vicky Coren vinner EPT San Remo och blir första spelaren att vinna två titlar

av Rikard Åberg (21 april, 2014), 0 kommentarer

På söndagen avslutades Pokerstars EPT San Remo. Vicky Coren Mitchel, som vann EPT London i september 2006 och har varit Pokerstars Pro sedan dess, kom in till finalbordet på söndagen med minst stack av alla. Hon lyckades dock klara sig förbi alla hinder och besegrade till slut Giacomo Fundaro från Italien heads-up, vilket gav 476…

Benger och Schemion på finalbord i San Remo High Roller

Benger och Schemion på finalbord i San Remo High Roller

av Christian Bergh (20 april, 2014), 0 kommentarer

Precis som i main event så har det blivit dags att spela finalbord i EPT San Remos 10,300 euros high roller. Chipleader är  amerikanen Philip Sternheimer med 938 000 marker före Griffin Benger på 892 000. På finalbordet finns även Ole Schemion och Alex Bilokur. Inga utav svenskarna är kvar i turneringen. Vinnaren kommer att…

Berglund elva i San Remo – Vicky Coren jagar sin andra titel

Berglund elva i San Remo – Vicky Coren jagar sin andra titel

av Christian Bergh (20 april, 2014), 0 kommentarer

Endast åtta spelare återstår i EPT San Remo och det har blivit dags för finalbord. Svenske Lukas Berglund fick tyvärr avsluta turneringen på en elfteplats efter att ha fått in pengarna med Q9 mot A5. Han träffade damen på floppen, men på turn kom ett ess som skickade honom ut från turneringen med 34 480…

Helgessons NHL: Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets drabbar samman i Stanley Cup slutspelet

Helgessons NHL: Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets drabbar samman i Stanley Cup slutspelet

av Richard Helgesson (19 april, 2014), 0 kommentarer

Här kommer ett spel till nattens slutspelsmatch mellan Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets. Jag tror denna matchen kommer bli relativt målsnål och hamna under 5.5 mål. Den första matchen i denna serien blev målrik men det betyder inte att den andra matchen kommer bli det och det visade sig även i matcherna igår då…

Carlsson och Jacobson vidare till dag två av San Remo High Roller

Carlsson och Jacobson vidare till dag två av San Remo High Roller

av Christian Bergh (19 april, 2014), 0 kommentarer

Totalt 103 inköp gjordes när EPT San Remos 10,300 euros high roller igår gick av stapeln och efter den första dagens spel så återstår 47 av dessa. Två svenskar finns kvar i fältet och bäst är Carl Carlsson på plats sex med 214 600 marker. Vidare är även Martin Jacobson, som sitter på 43 900….

Mattes Jackpot-stryktips Påskafton 19 april

Mattes Jackpot-stryktips Påskafton 19 april

av Matte Forslund (18 april, 2014), 0 kommentarer

1. Hull-Arsenal                             2  De här lagen ska mötas i FA-cupfinalen om några veckor och jag tror att Hull satsar mycket mera på den matchen än den här eftersom de är på ganska säker mark i ligan. Arsenal däremot har full motivation eftersom de jagar den sista Champions League platsen, Arsenal har dock fortsatt många skador…

Berglund sjua inför dag 5 i San Remo

Berglund sjua inför dag 5 i San Remo

av Rikard Åberg (18 april, 2014), 0 kommentarer

Efter fyra dagars spel har vi kommit ner till 16 spelare av Pokerstars EPT i San Remo. Lukas Berglund, som varit med i täten sedan turneringen startade, är kvar med mycket fin stack på sjunde plats. På påskafton spelas fältet bara ner till finalbordet som sedan spelas på söndagen. Jordan Westmorland från USA leder före…

Chrilles V75-tips till påskdagen 20/4 på Romme

av Rikard Åberg (18 april, 2014), 0 kommentarer

Chrille Eriksson ger oss som vanligt sina bästa V75-tips inför V75 på Romme på Påskdagen 18/4. Så här ser hans rad ut: 1: 3 2: 2, 8, 4, 6 (5, 10, 11 3: 7, 2, 8, 5, 4, 6 4: 7, 3, 10, 12 5: 2 6: 2, 12, 4, 8 7: 10, 6, 1,…

High stakes: Dubbel svenskt i topp efter lugn dag online

High stakes: Dubbel svenskt i topp efter lugn dag online

av Christian Bergh (18 april, 2014), 0 kommentarer

Efter en lugn dag vid de högsta borden online fick vi igår se två svenskar toppa vinnarlistan för dagen. Viktor Blom är den som spelade in mest pengar med ett plus på 80 000 dollar och drygt en tusenlapp bakom honom sitter ”wilhasha” på andraplatsen. ”mikki696″ på PokerStars var den som förlorade allra mest och…

Berglund fortsatt med i topp med 39 spelare kvar – Tureniec också kvar

Berglund fortsatt med i topp med 39 spelare kvar – Tureniec också kvar

av Christian Bergh (18 april, 2014), 0 kommentarer

39 spelare återstår nu i main event av EPT San Remo och vi har två svenskar kvar i turneringen. Lukas Berglund satt som stor chipleader när gårdagens spel drog igång och är med i toppen även inför denna dag. Med 851 000 marker ligger han fyra inför dagen. Michael Tureniec är den andra svensken som…

Helgessons NHL: Stanley Cup Playoff, San José Sharks Vs Los Angeles Kings

Helgessons NHL: Stanley Cup Playoff, San José Sharks Vs Los Angeles Kings

av Richard Helgesson (17 april, 2014), 0 kommentarer

Äntligen är det dags för NHL slutspelet och jag har ett tips att bjuda på inför nattens omgång. Spelet hittar jag i matchen mellan San Jose Sharks och Los Angeles Kings. Sharks är ett starkt hemmalag och avslutade säsongen med statistiken 29-7-5 hemma i Shark Tank och LA Kings 23-14-4 på bortais. Kings bortaresultat är…

PokerStars släpper schemat för SCOOP

PokerStars släpper schemat för SCOOP

av Christian Bergh (17 april, 2014), 0 kommentarer

PokerStars släppte igår schemat för årets Spring Championship Of Online Poker. Serien kommer att dra igång 4 maj och därefter ska tre event om dagen spelas under två veckors tid. Totalt ligger det 40 miljoner dollar garanterat i potten under serien. Main event kommer att spelas 18 maj och inköpen ligger som vanligt på 109 dollar…

Eric Afriat vinner WPT Seminole och över en miljon dollar

Eric Afriat vinner WPT Seminole och över en miljon dollar

av Christian Bergh (17 april, 2014), 0 kommentarer

Eric Afriat besegrade Mukul Pahuja, som satt som chipleader inför gårdagens finalbord, och tog därmed hem segern i WPT Seminole Hard Rock Poker Open. Eftersom det var det största WPT-fältet någonsin så fick han ta emot ett förstapris på hela 1 081 184 dollar! Place Player Prize 1 Eric Afriat $1,081,184 2 Mukul Pahuja $691,965…

Lukas Berglund leder stort i San Remo inför dag 3

Lukas Berglund leder stort i San Remo inför dag 3

av Poker Magazine (17 april, 2014), 0 kommentarer

Efter två dagars spel är det Lukas Berglund som leder stort inför dag 3 av Pokerstars EPT San Remo i Italien. Lukas har strax över 700k i sin stack med 115 spelare kvar där 79 spelare kommer i pengarna. 36 spelare ska ut och det är ett ypperligt läge för Lukas att ytterligare utöka sitt…

Ladda fler artiklar